Imorgon

Blogg.se verkar inte vilja hålla mig inloggad då jag gång på gpn loggas ut! Suck... Har skrivit inlägg men dem läggs upp imorgon om det vill funka bättre då!

Green room

Sover hos syster ikväll eftersom jag ska upp 5.30 imorgon... Ska sova i det gamla rummet där jag sov förut som hon nu gjort om till Wilmas rum. Hur fint som helst! Vitt och grönt är färgerna. Tv och soffa finns det här nu och en loftsäng! Mysigt! Denhär måndagen har varit en BRA dag! En jobbdag kvar sen ledigt två! Godnatt.

Don't want to change and I don't want to be ashamed




Jag har känt mig så glad hela helgen men nu så bara rasar allt. Eller kanske inte rasar, snarare så rann all glädje och energi för något av mig. Det är en av alla dessa tänkarkvällarna då man tänker på vem man är, vem man vill bli, vad man vill göra osv...
   Jag har faktiskt dåligt samvete. Jag känner att jag har betett mig dåligt mot människor omkring mig den senaste tiden. Det känns som att jag fortsatt vara den jag varit under min resa, men här hemma passar inte den personen in. Men jag vill heller inte gå tillbaka till den jag var innan. Vart hör man hemma egentligen och när ska man hitta den platsen? När ska man bli helt nöjd med sin omgivning och sig själv? Vart är min Little Green Man när jag behöver honom på min axel. Han som ska komma med alla svar...


Kras, en Iphone fattigare

Nu är jag tillbaka igen efter en helg fullspackad med aktiviteter. Mycket roligt har hänt samtidigt som många skador har skett...

I fredags åt vi middag ute på landet med hela familjen, efter det skjutsade mina extraföräldrar mig till vännerna som firade in en ny lägenhet med lite vin! Dock kraschar jag innan jag kommer innanför grinden... Med vinflaskan och mobilen i högsta hugg snubblar jag på ett trappsteg, som förövrigt var fel trappa. Medan jag krossar flaskan i handen så att högerhanden börjar att blöda får min Iphone bada i vin... Ajaj, men jag var glad ändå! Denna kväll blev det utgång. När det var dags för torghäng skrämde någon idiot mig så att mobilen kraschar (för andra gången denna kväll) i marken och totalspricker! Hela skärmen är sprittrad... Damn!

Jag vaknar upp efter ca 5 timmars sömn i systers lägenhet. Dem skrattar åt mina krigsskador. Jag facebookar mobilen och folk undrar vad jag gjort med mobilen, om jag lämnat den på tågrälsen eller nåt! Lördagen var fullspäckad, jag åkte hit och jag åkte dit. Kollade balen, åkte hem. Åkte till stan, gick till David. Hos David blev det grabbkväll fram till att klockan slog 22 och Anna anslöt. Killarna drog till Boglösa medan jag och Anna bytte namn och ålder till Lisa,14 och Kajsa,13. Vad hände där tänkte ni... Jag gick hem i regnet runt klockan halv fyra.

Idag har jag varit i Västerås och bytt min telefon. Förlängde abonnemang och fick en Iphone4 på köpet. Nice! Kraschen kom väldigt lägligt, nästan så lägligt att den kunde ha varit planerad.. Jag har ägnat stor del av eftermiddagen till att säkerhetskopiera, återställa och synkronisera. Det är fan krånligt, en Iphonesladd fick tyvärr inte vara hel längre..

Jag har dessutom en ny dator. En lite mindre än min 15' klump, nu har jag en 10', litet och klausrofobiskt, men jag lär mig! Jag är väldigt nöjd med min lite försenade födelsedagspresent.


Hair




I just want to be free
I just want to be me

Don't want to change
And I don't want to be ashamed



Äntligen fredag!

SÅ! Nu har jag jobbat min första fulla vecka. Det känns bra! Som sagt är jag inte van att gå upp tidigt varje dag, så nu sitter jag här som en medelålders och är fredagstrött.

Precis som förra fredagen har jag inga planer för ikväll. Möjligtvis möta upp Oscar och Maria i stan lite senare. Det känns lite bortkastat att inte ha några planer...

Jag har fått ytterligare goda nyheter idag angående lägenhet! Fasen vad det flyter på bra nu.


07.26, jobbet

Maskrosor och sol

Idag har det varit en helt underbar dag! Jag är så glad också att jag just har det jobb jag har, jobb på en förskola, en förskola som jag dessutom fullkomligt stortrivs på! Som idag på eftermiddagen åt vi mellis i solen ute på gården, efter det tillbringade jag ca 2 (lönigivande) timmar åt att plocka maskrosor och göra maskroskransar åt barnen. Inte helt fel.
   Jag är dessutom glad för min vän Sandra som imorgon börjar jobba på förskolan bredvid min! Samma förskola som jag jobbade min första dag på för över ett år sedan. Allt är bara så bra just nu och jag är så nöjd med mitt liv och min framtid! Just nu iallafall.


Cats and I

Förövrigt har jag kommit på att jag hatar katter. Mamma sa såhär för en liten stund sen: "jag känner på mig att jag inte kommer att få se en katt i din lägenhet..", "aldrig i livet, inte en chans" var mitt svar...

Hello, I'm dead

Jag känner att jag inte riktigt kommit in i jobbrytmen än... Jag är helt slut och det är bara onsdag! Dock gick jag upp 05.15 imorse... Jag minns förra sommaren då jag verkligen var inne i det, nästan varje kväll efter jobbet gjorde jag något. Jag var ute onsdagar, fredagar och lördagar. Det var fullt ös hela sommaren! Nu har jag jobbat fyra dagar och somnar så fort det finns tillfälle. Som nu när jag kom hem, jag pallade inte en springtur men lite magisar och armhävningar och sånt kunde jag väl iallafall göra. Efter tio minuter gav jag upp. Jag orkade inte ens med det mest simpla! Istället tog jag en varm dusch och nu sitter jag i soffan och väntar på Glee.  (uppdaterat via Iphone, därav inga bilder)

Tokflyt

Jag har sånt härligt tokflyt just nu!! Hinner inte berätta så mycke nu för att jag är på jobbet men jag kan säga att de handlar om pengar, jobb och lägenhet!!!! Vilken bra start på denna vecka.

Ms grinig

Här sitter jag, lyssnar på musik och har urtråkigt! Det är fredag och jag har noll planer, OK att vi ska köra en heldag imorgon, men ändå...! Eller heldag och heldag, vi får se.
Jag skulle bara vilja ut och springa nu eller nåt men jag har precis duschat, suck.. Pallar inte. Gud vad negativ jag känner mig. Jag tror att det jag behöver är att krypa ner i sängen och kolla en film, DOCK är alla bra filmer hos syster... Jag skulle vilja kolla Sex and the City, perfekt film. Man kanske ska ta en sväng in till sis?



Något jag älskar är att träna i skogen/skogsvägar!

Båt- och skogstur

Gårdagen kändes som en evighetsdag. Det kändes som att det var flera dagar i en och anledningen till detta var att jag gick upp ca 6.30. I två och en halv vecka nu har jag kunnat sova hur länge som helst och gått upp till ingenting, men igår fyllde kära pappa år sen skulle jag in till stan på morgonen. Sen flöt dagen bara på, vi hann med en sväng till Västerås, jag träffade Maja och Sandra. Vi tre åkte till Majas morföräldrar och lånade deras båt och åkte ut till en liten ö där vi promenerade tills vi hittade en klippa att ta paus på. Riktigt mysigt var det! På kvällen visade jag lite bilder från Australien, sen var det sovdags då jag hade min första jobbdag idag!!!    Hur   kul   som   helst!    Åh vad jag trivs där *smile*



19 maj


GRATTIS PAPPA 55 år!


♥ ♥ ♥



Don't forget me, I beg



Nevermind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I beg
I remember you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"



Adele. Vilken tjej, vilken röst!! Rolling in the deep är också bra, men jag fastnade speciellt för den här. 


Thailand on new years eve!

Redan i Australien började jag att planera min nya resa, min andra stora resa. En resa till Asien med start i Thailand. Det jag vill göra är att fira nyår i Thailand och sedan spendera de kommande trettio dagarna där (har för mig att man bara får vara där i trettio dagar), sen är planerna lite luddigare. Men det är detta jag vill göra, och känner jag mig rätt kommer jag att göra det. Jag kommer att göra den här resan.

Det känns som att trettio dagar är rätt lagom för att utforska Thailands alla platser. Det roliga nu är att det är några fler som vill åka! Så förhoppningsvis startar vi tillsammans och firar in det nya året i Thaliand, sen får vi se vart alla tar vägen. Jag vill bara boka nuuuuu! Måste dock vänta på skattepengarna...

Man lever ju bara en gång och man är definitivt bara ung en gång så det är väl bara att passa på innan barn, hund och volvo tar plats i ens liv! Right?


Det här är tur- och -returbiljetter hos Kilroy. Tyvärr är det billigast att boka tur- och -retur.. Får kolla vidare!

Don't ask

Fan, fan, fan, fan, fan... Det bara kryper i kroppen och tankarna gör mig yr. Jag vet svaret på min fråga, den frågan som egentligen bara har ett svarsalternativ. Ett enda realistiskt svar. Hur kunde jag hamna här, igen. Jag tänker för mycket.. Jag blir för påverkad. Damn, I need a distraction...


Fotbollsbrudar

Hemkommen och allt bestämde sig jag, Maja och Maria att denna sommar ska vi vara fotbollsbrudar (Maria är ju dock redan fotbollsfru). Men som fotbollsbrud ska vi försöka se så många fotbollsmatcher som vi kan den här sommaren. Man sitter ju dock inte så ergonomsikt när man sitter på gräset vid sidan av planen i över 90 minuter (!!!) så därför ska vi en dag åka till Ö&B för att köpa oss en varsin härlig solstol (inte för att dem kanske är ergonomsika...) Till dem här matcherna kommer vi ha varm choklad, kaffe, te eller öl, beroende på väder och veckodag. Åh vad trevligt det kommer att bli!

Vi har redan hunnit se 4 matcher. Jag ska hålla räkningen!


Första fotbollsmatchen. OscarL's knä, en koala och en gäng killar som sparkar på en fotboll. Här supportade vi vår vän David!


Ingenting

Idag har jag gjort det som många inte har så mycket tid till numera - ingenting!

Vaknade upp av Wilmas egna lilla röstskola ... Vilket i och för sig är rätt sött! Sen tittade jag och syster på två filmer innan huvudvärken slog till. Det måste ha varit åskan som låg i luften för den släppte så fort, regnet, åskan, blixtrarna och haglet kom. Riktigt mysigt med riktigt ruskväder! Sen fortsatte jag att göra ingenting.


"Arabiska natt"

Jag är nyss hemkommen från en filmkväll med syster. Precis som sist blev filmen som vi valde en Disney-film! Denna gång såg vi Aladdin. Intressant att för första gången se filmen med engelskt tal..
   Både jag och min syster älskar Disney, så jag blev ju självklart överlycklig när jag kom hem och Linda visade mig hennes kista av plåt som är fylld med Disney-dvdr. Vilken Disney-film ni än kan tänka er så finns den där! Perfekt. Jag lånade hem "Kronks nya stil" till frukosten imorn. Ännu ett - perfekt!

Intressant upptäckt med dessa filmer, saker dem har gemensamt:
Det handlar alltid om någon form av kärlek
Det finns alltid en "bad guy" med
Filmerna är en aning läskiga vid vissa stunder men det finns ALLTID en pajas som lättar upp stämmningen.
OCH filmerna slutar alltid lyckligt!

"Allibaba hade rövare..."


Schleten

"Schleten - skall uttalas med grov norrländska"

Typisk söndag. Man sover länge, man kollar på ovärda program på tv, man är lat, man sitter framför datorn och gör ingenting, man känner sig som en säck potatis - och ser säkert ut som en också...
Nej, dags att ta tag i sitt liv! Ut på en promenad Fanny.


Länge leve sommaren

Hur ska jag börja. Igår hade vi en heldrickardag (det kanske låter hemskt, men vi är fortfarande unga). Härliga lördag, kan det bli mer rätt?!

Denna dag innehöll två fotbollsmatcher - öl till det, bastubad - öl till det, middag - drink till det, jordgubbar och glass - vin till det, och sen var kvällen igång!!! Haha.. 
Med lite tidsbrist och missförstånd om var vi skulle ta vägen bestämde vi oss för att testa på joar blå. Platsen som alltid varit så bra, så rolig men som nu är omtalad som skit. "En plats dit ingen går längre". Den som säger det har inte varit på joar alltså för igår var det BRA med folk. Iallafall bra mycket bättre än vad som hörts. Jag hade iallafall väldigt kul. Jag har alltid kul. 

Jag har åter fört in förra sommarens vana - att komma i säng när det är ljust ute!
Igår var jag hemma 03.40.


Bilder från fotbollsmatch nummer 2.

Ovärt vetande

Jag fick en oväntad fråga av min mamma igår, nu när jag flyttat hem och allt. Hon sa: Ska du inte göra badrummet på övervåningen till ditt badrum? Ehm...JAAAA! The biggest bathroom is mine! Haha...

Undrar om hon inte gillar allt som råkat hamna i badrummet där nere, smink, hårgrejer, kläder... Maybe.


Marias tumme gör tummen upp!


Det här med att packa upp...

Ja, det är något jag alltid verkar ha ett stort problem med. Fick höra idag att även Sandra min vän har sina uppackningsproblem hon med. Så ensam är jag inte!
   Varje gång man varit ute och rest eller bara varit borta så att en väska krävs för tillbehörigheter så tar det alltid dagar, veckor, ibland månader innan den väskan är helt urpackad och bortplacerad i ett hörn för reseprylar (alltså en plats i ett förråd eller liknande).
   Detta "problem" har jag nu... Jag har varit hemma i nio dagar. IGÅR tömde jag min ryggsäck från aussie-resan och la undan den. Jag måste även plocka upp alla mina kläder från kassar och väskor som kommer från lägenheten, och placera dem i min garderob. Tror ni det kommer att hända inom den närmsta tiden? Nej. Min gröna flash-back-väska börjar dock likna ett berg av kläder... Hm, minst sagt världsproblem.


Jag kan lova att högen har växt...

I'm still in love with Judas, baby



HUR GRYM ÄR INTE DEN HÄR VIDEON??!!! Och låten?!
Men vad kan man säga, it's Lady fucking Gaga!

Jag fastnade aldrig för låten när den kom ut, (kanske för att jag aldrig lyssnade klart på den?) jag tyckte liksom inte att det var Gaga-style, men joda, det är det abslout!


För er som inte såg The Monster Ball förra våren får chansen att se den på tv på
lördag kl 13.35 på Svt1.

Chipmunk feat. Chris Brown - Champion



Jag kan inte med ord beskriva min kärlek för Chris Brown. Allt han gör, sjunger, dansar, whatever! (Ok, kanske inte misshandlar) Men allt annat. Hans musik är..ja, jag finner inga ord. Det går inte en dag utan att jag lyssnar tills hans stämma. True, true.

Ett geni

När Nöjd? spelades på radion och Veronica Maggio blev ett namn gillade jag henne inte. Usch vilken dryg tjej, tänkte jag utan att ta reda på fakta eller ge några andra låtar en chans.
Sedan släppte hon sitt Och vinnaren är...-album år 2008. Det var året jag tog körkort så våren 2009 spelades Gammal sång, 17 år, Stopp och Måndagsbarn konstant i bilen, i Ipoden, i datorn - ja var än jag kunde lyssna på musik! Jag kunde alla texter, jag kunde allt. Varje vår efter den våren har jag nostalgispelat låtarna bara för att få tillbaka samma känsla, känslan av frihet. Känslan när man fått körkort, man kör själv i en bil på en väg som är torr och ren efter en lång vinter täckt av snö. Det är då man drar upp volymen så pass att man bör oroa sig för hörseln. DET är en härlig känsla.

OCH NU DÅ!!!
Hennes nya album är ju fenomenalt! O.M.G måste jag säga. Så härlig, svensk sommarmusik. Jag ryser av alla kommande tillfällen hennes låtar kommer spelas på i sommar. Jag önskar men kan tyvärr inte välja ut EN favorit om ni förstår vad jag menar...


Världens stoltaste moster

2010 föddes ett litet mirakel. Det här lilla miraklet som råkar vara en liten flicka är min systerdotter. Det är lite så att det växer fram en liten klump av gråt i halsen när jag tänker på denna lilla krabat som växer snabbare än ljusets hastighet. Hon är glädje. Hon är lycka och det är omöjligt att vara ledsen eller arg i hennes närhet. Jag är så glad att hon är min systers dotter, för min syster är verkligen värd denna lilla solstråle.

Jag är en stolt moster och syster.


Träning

Imorse vaknade jag upp med värsta träningshumöret och ett sånt tillfälle får inte ignoreras. Så jag stannade hemma idag. Utan planer på att lämna hemmet.
Innan frukost gjorde jag 5,5 km på crosstrainern. Runt lunch, ytterligare 5,5 km på crosstrainern + ett härligt magpass. Sen så har jag latat mig utomhus resten av dagen i solen med en bok och lite musik i öronen. Mellan middagen och Eurovision song contest semifinal blev det en löprunda på 5 km. Dock är jag inte nöjd med dem 25 minuterna som turen tog.. Men jag är inte riktigt i den form som jag brukar än, men snart så! (Fan, handobllstjejerna springer ju milen nu, jag ligger efter!!) Ge mig några dagar till och ett par nya springskor så springer jag under tjugo. Såna här dagar är härliga! Dock känner jag hur kroppen är rätt mördbultad nu...


Jag skulle ju inte klaga om jag hade den här kroppen...


Ta mig tillbaka..

Det gör ont att minnas. Att gå tillbaka och läsa. Att se. Det som var verkligt då är så avlägset nu. Det som var verkligt då är endast en dröm nu, ett minne blott. Ett minne som sakta tynar bort och blir en del av det förflutna. Åh, ta mig tillbaka. Ta mig tillbaka till min dröm..

Utslagna hjältar

Jag har verkligen haft en toppendag idag! Den började tidigt då jag skjutsade min mor till bussen så jag kunde låna hennes bil. Hem för lite frukost. Klockan elva befann jag mig i Bålsta på mitt underbara jobb för att hälsa på alla underbara barn som nu blivit så stora, och självklart - personalen. Jag ser sååå fram emot att börja jobba den 20e.
Väl tillbaka i stan blev det lunch hos syster, sedan fika med Victor min vän på innegården vid systers lägenhet. Där satt vi många timmar och bara pratade. Tillkom gjorde både min syster, Wilma och mamma. Vi båda insåg att vi behövde få mat i magen så vi köpte med oss Vita Elefantens Pad Thai och tog bilen ut till Bredsand där vi mötte upp Pontus för lite filthäng. Där satt vi tills solen gått ner bakom skogen. En helt underbar dag enligt mig, och detta är endast en försmak av vad sommaren kommer att innehålla. Otroligt.


Ikväll blev det bänkhäng

Ännu en varm dag förbi. Det är helt sjukt egentligen hur sommaren bara kan smälla till på detta sätt. Sverige är verkligen inget dåligt land. Vi får alla årstider, hur många länder får det liksom?

Som kvällsaktivitet (aktivitet och aktivitet, vi satt på en bänk..) träffade jag Victor, Maria och Cornelia i Bredsand för lite "häng". Jag gillar när vi har våra såkallade häng, antingen sitter vi på en bänk, en filt eller helt enkelt bara i gräset. Inga förväntningar, inga krav, ingenting. Bara häng. Sånt häng hade vi idag, rätt kort för min del. Sedan skickade Maria ett varnings-sms till Erika om att det snart skulle stå fyra glada vänner utanför hennes dörr. "Välkomna" var svaret.

Mina vänner är rätt bra.



Tips på olika häng man kan ha:
Bressehäng
Filthäng
Bänkhäng
Soffhäng
Balkonghäng
Lekparkshäng

Kom gärna med fler förslag!


Lindas bebisar

Igår var vi alla (jag, Siri, Maria, Sandra, Maja och Victor) ute hos vår fina vän Linda för att hälsa på henne och hennes tolv små bebisar! Eftersom jag, Maria och Maja var på andra sidan jorden när dem föddes var det STORT att få se dem nu innan dem flyttar till sina nya ägare. Så himla mysiga! Dock tyckte dem det var väldigt roligt och spännande att försöka ta sig ut till friheten (alltså till andra sidan plaststängsel), så en stor del av tiden med dem gick åt till att plocka in dem från utsidan. Så söta!




Sover du?

9.20 ringde min syster och väckte mig. Vantligtvis brukar jag inte svara när jag sover, men nu gjorde jag det. Jag tycker alltid det är så jobbigt när dem som ringer glatt frågar "sover du?!?!" Gissa vad jag alltid svarar? "Näääääää..." Fast det är nog rätt uppenbart om jag sover eller inte med tröttröst och allt. Fast idag sa jag faktiskt att jag sov, då skrattade hon bara..
Nu sitter jag iallafall och väntar på att jag ska möta henne och Wilma, dem ska promenera ut hit från stan. Först blev jag förvånad för jag tänkte - ska hon GÅ ut?? Det kom hon ju självklart på sen själv genom att skriva: "Det är en bra bit ut, orkar jag?" Haha.. Klart hon gör! I detta underbara väder!


Motion, kondition

Efter att ha varit i Australien i 3,5 månad kan jag inte direkt säga att min kondition är på topp... Därför är det nu mitt prio ett dem kommande veckorna! Jag var ute på en powerwalk imorse innan frukost och en nu efter middagen. Självklart kommer det vara tufft nu i början, det är det alltid, men som tur är känner jag min kropp så pass väl att jag vet att det inte kommer ta lång tid innan konditionen är tillbaka! Så nu blir det någon sorts träning varje dag och nyttig mat.
Mitt mål är att vakna upp och märka ny träningsvärk varje dag!


(Ute  på min kvällspowerwalk.)

Här är jag!

Nu är jag tillbaka på den bloggen där allt började för 4 år sedan. Mellan år 2007 och 2010 var det här man kunde läsa om alla sorters händelser i mitt liv. Sedan hände något, jag ville inte vara lika offentlig längre så jag skapade en "hemlig" blogg, och med hemlig menade jag att ingen jag kände visste om den. Alltså blev det en plats där jag fick skriva av mig, lätta på mitt lilla hjärta som ofta bär på rätt mycket. Efter den "hemliga" bloggen har jag väl haft sisådär en eller två till bloggar, men det har aldrig varit lika roligt att skriva som det var på denna blogg, so that's why I'm back!

Den här bloggen kommer att innehålla det mesta, främst kommer den att handla om MIG. Det kommer liksom att vara den röda tråden genom denna blogg. Sen tillkommer ju allt som är runt om MIG som är: Min underbara familj. Mina fantastiska vänner. Wilma, min systerdotter som jag bara avgudar! Partaj och mysstunder. Tankar, mycket tankar. MUSIK. Musik är en stor del av mitt liv, det går inte en dag utan att jag lyssnar på musik eller sjunger på en låt. Jag älskar att analysera låtar, låttexter. Ja ja, det är inget jag ska gå in detaljerat på nu!
Jag ska försöka vara duktig med bilder, jag ska försöka. Jag lovar.

Enjoy!!!


RSS 2.0